Articole

Articole publicitare

 


Noua prevedere din Noul Cod Civil, intrat in vigoare in octombrie 2011, aduce noi prevederi privind casatoria si divortul. Sotul "vinovat" pentru desfacerea casniciei va trebui sa-i plateasca daune celuilalt.

Infidelitatea va fi platita scump de soti daca tribunalul va decide ca acesta este motivul desfacerii casatoriei. Culpa exclusiva include: infidelitatea unuia dintre soti, acte de violenta morala sau fizica, consum in exces de bauturi alcoolice, parasirea nejustificata a domiciliului, existenta unor nepotriviri de ordin fiziologic etc.

Probele sunt extrem de importante intr-un proces. Astfel, detectivii particulari vor avea un rol important pentru a obtine cat mai multe informatii, relevante in instanta.

Prestatia compensatorie se poate acorda numai in cazul in care casatoria a durat cel putin 20 de ani. In plus, sotul care solicita prestatia compensatorie nu poate cere si pensia de intretinere. Prestatia compensatorie poate fi stabilita in bani, sub forma unei sume globale sau a unei rente viagere, ori in natura, sub forma uzufructului asupra unor bunuri mobile sau imobile care apartin debitorului.

"Cuantumul prestatiei poate fi modificat de instanta, proportional cu mijloacele debitorului si resursele creditorului, in functie de probele aduse", precizeaza unul detectivii particulari DETEXPERT.
Noul Cod Civil prevede ca prestatia va inceta prin decesul unuia dintre soti, prin recasatorirea sotului platitor sau cand sotul beneficiar obtine resurse de natura sa ii asigure conditii de viata asemanatoare celor din timpul casatoriei.
Pentru mai multe informatii puteti suna la numarul de telefon 0723.397.883 / 0743.527.408 sau puteti trimite un e-mail pe adresa detexpert@yahoo.com!Contactati-ne la office@detexpert.ro