Articole

Articole publicitare

 


Din ce in ce mai multe companii descopera activitatile intreprinse de angajatii lor, unele nu tocmai etice. Nu conteaza domeniul de activitate al firmei, angajatii care doresc sa isi suplimenteze veniturile, gasesc idei despre cum pot valorifica bunurile firmei.

Cea mai des intalnita operatiune frauduloasa este furtul de combustibil. Cu un astfel de caz credeau ca se confrunta si partonii unei companii din nordul tarii care activeaza in industria metalurgica. Facand calcule dupa calcule, au ajuns la concluzia ca e imposibil sa aiba un consum atat de mare de combustibil, in conditiile in care fiecare masina detinuta care efectua transport era dotata cu limitator de viteza si GPS. 


Pentru a depista modalitatea soferilor de a sustrage combustibilul, compania a solicitat serviciile agentiei de detectivi particulari Detexpert. Mare le-a fost mirarea cand s-a finalizat investigatia si au descoperit ca pe langa robinetele legate la rezervoarele camioanelor prin care se sustrageau la fiecare cursa circa 100 de litri de combustibil, vindeau la fier vechi si o parte din materialele pe care le transportau. Unii erau angajati de peste 10 ani in intreprindere si cunosteau procedurile de receptie a marfii astfel incat patronilor nici nu le-au dat de banuit.


Veniturile angajatiilor in perioada care intreprindeau activitatile frauduloase erau in jurul sumei de 7 000 - 10 000 lei pe luna per persoana. In conditiile prezentate mai sus, in cativa ani, compania ajungea sa piarda mai mult decat urma sa castige. A fost nevoie de numai 3 zile de investigatii pentru a depista modalitatiile de sustragere a bunurilor.Contactati-ne la office@detexpert.ro